15 серпня 2019

ЗНО з української мови найгірше склали учні училищ

Результати ЗНО з української мови 2019 року свідчать про значні відмінності між навчальними здобутками випускників шкіл, а також студентів (слухачів) закладів професійної (професійно-технічної) й вищої освіти. Про це під час прес-конференції, присвяченій результатам проведення ЗНО в 2019 році, сказав в.о. директора Українського центру оцінювання якості освіти Валерій Бойко.
За його словами, 10,5% випускників шкіл склали ДПА у формі ЗНО з української мови на початковому рівні, водночас серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти цей показник склав понад 53%, а у студентів закладів вищої освіти І-ІІ рівнів акредитації – 11,4%.
Читайте далі детальніше 
«Якщо проаналізувати дані високого рівня, отримаємо – 19 % випускників закладів загальної середньої освіти, 3,5% – студентів закладів вищої освіти, 0,1% – учнів (слухачів, студентів) закладів професійно-технічної освіти», - зазначив Валерій Бойко.
Результати ДПА з української мови усіх учасників також свідчать про значні відмінності у навчальних досягненнях хлопців і дівчат, так високий рівень продемонстрували на 11% більше дівчат аніж хлопців.
Загалом найбільше осіб отримали високі результати державної підсумкової атестації у Львівській області та місті Києві.
Найгірші результати (найбільші відсотки тих, хто знаходиться на початковому рівні) в учасників тестування із Закарпатської, Чернівецької та Рівненської областей.
16% учасників тестування з української мови і літератури не подолали пороговий бал «склав/не склав», відповідно ці учасники не мають результатів за шкалою 100-200 балів.