10 травня 2019

Інтегрована конференція

Синій кит, найбільша з відомих людству тварин, всупереч поширеному переконанню, не є найбільшою живою істотою на планеті. Лаври гіганта номер 1 носить ... ГРИБ. 
Цим фактом я розпочала інтегровану «смачну» конференцію «Гриб – не завжди джентльмен». А протягом усього заходу присутні почули ще багато доказів того, що гриб – неповторний організм. 
Таємниці історії, пов’язані з грибами, розкрили учні Олени Степанівни Сніжко. Ольга Василівна Лозівець представила разом із учнями етимологічне обґрунтування латинських, англійських та німецьких назв грибів. Акторські здібності продемонстрували молодші школярі, зігравши епізод «Аліса та Гусінь» із відомої казки Льюїса Керрола (керівник Олена Михайлівна Парапір). 
Залучили до активної участі глядачів учителі Тетяна Петрівна Дяченко, провівши з глядачами гру «Про яку країну йдеться?», та Ольга Володимирівна Алєксєєнко, яка запропонувала розв’язати інтерактивні завдання з біології за QR-кодами. 
Гучними аплодисментами закінчився виступ «Гриби в літературі», адже Олена Миколаївна Деменко підготувала з учнями цілу виставу. Про психотропні та інші властивості грибів розповідали старшокласники під керівництвом Олени Борисівни Богданової. Різноманітні форми грибних шляпок описали учасники проекту «Гриби в математиці» (керівник Галина Володимирівна Стоцька). Звичайно, тут не обійшлося без задач. 
Усіх присутніх частувала печивом-грибочками директор школи Майя Георгіївна Солдатко. Вона вручила учасникам конференції шкільні сертифікати, а вчителі-керівники навіть отримали мариновані грибочки до вечері. Смачного!