20 квітня 2018


«Без ядра горіх ніщо, так само як і людина без серця», – говорив Г.Сковорода. Цей вислів ми обрали назвою для щорічної інтегрованої «смачної» конференції, адже предметом усебічного розгляду та аналізу в цьому році був саме горіх. 
На початку конференції учні познайомили гостей з топ 10 горіхів світу, здивувавши багатьох інколи зовсім не очікуваними фактами. Потім вся десятка з’явилась вживу перед глядачами: учні «оживили» горіхи за допомогою інсценізації та поезії. Відому казку «Три горішки для Попелюшки» театралізували та показали учні молодших класів. Продовжила тему горіхів у філології Аліна Шумілова, запропонувавши з’ясувати, які пропущені у фразеологізмах слова сховались за горішком, і відновити їх за допомогою поданих значень висловів. Захоплення присутніх викликало майстерне виконання Аліною пісні «Ой ти, дівчино, з горіха зерня». Історичні факти, пов’язані з горіхами, повідали учні-історики. Вони обрали цікаву форму оповіді від першої особи «представниками» різних країн світу. Про найважчий, найдорожчий та інші най-, най- горіхи розповіли старшокласники, які підійшли до горіха з математичного боку. Продовжила конференцію програма «Орел & Решка». Про горіх вели бесіду англійською та німецькою мовами. Виявляється, горіх представлений на багатьох гербах міст світу. Про це теж ішлося на заході.
Цього року вперше до конференції ми запропонували учням взяти участь в арт-проекті «Горіх чи не горіх?». За результатами голосування на нашій сторінці у Facebook буде обрано кращу творчу роботу, автора якої ми нагородимо на Дні науки.
На завершення конференції на всіх чекало тематичне «горіхове» частування. 
Усе пройшло просто чудово! Так що на горіхи нікому не дісталося, а ось цікавої, різноманітної та корисної інформації, творчих виступів та смачних «горішків» було вдосталь!

Більше про конференцію - на сайті нашої школи:
http://ilizosh4.odessaedu.net/uk/site/proekti.html