16 грудня 2016

Підсумки тижня в освіті: головні події
 http://osvita.ua/news/53516/

МОН розробить концепцію розвитку педагогічної освіти. У Міністерстві освіти і науки створено робочу групу, яка має розробити нову Концепцію розвитку педагогічної освіти. Нова концепція буде представлена вже до кінця 2016 року.
Стипендії отримуватимуть найкращі студенти. Про це повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман під час зустрічі зі студентами Буковинського державного медичного університету.
70 тисяч українців здобувають освіту за кордоном. Відповідні дані оприлюднені   центром CEDOS. Найбільше українців навчається у Польщі, Німеччині та Росії. Динаміка зростання кількості студентів з 2009 по 2015 роки склала 129%.
Завданням уряду є наповнення освіти змістом. Про це, анонсуючи розгляд Кабміном низки документів щодо розвитку освіти, заявив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.
Кабмін схвалив Політичну пропозицію «Нова українська школа». За словами міністра освіти Лілії Гриневич, Україна має перейти від школи знань до школи компетентностей.
Президента закликали зберегти студентські стипендії. Профспілка працівників освіти підтримала вимоги студентів щодо накладення вето на законопроект № 5130, яким звужено права студентів на стипендіальне забезпечення.
МОН оприлюднило Хрестоматію дитячої літератури. У книзі зібрані твори як живих класиків дитячої української літератури, так і молодих письменників, які лише почали завойовувати серця українських дітей.
Уряд на 50% збільшить заробітну плату вчителів. Прем’єр-міністр наголошує, що така ініціатива стане першим кроком створення умов фінансової мотивації та відновлення престижності роботи вчителя.
В ООН розробили антикорупційний урок для шкіл. Розробники уроку зазначають, що після їх проведення учні зможуть виявляти прояви корупції в повсякденному житті та давати їм належну особисту оцінку.
Випускники не будуть обмежені у виборі іспитів. Відповідну заяву зробили в Українському центрі оцінювання якості освіти, підкресливши, що вибір предметів залежить лише від випускника та його планів щодо подальшого навчання.
Українська вчителька увійшла у топ-50 викладачів світу. Викладачка англійської Анна Дудич може виграти «Нобелівську премію для вчителів». Її підхід у викладанні базується на учнівських проектах та новітніх технологіях.