16 лютого 2015

V Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської
та студентської молоді імені Тараса Шевченка


        Аліно! Школа пишається тобою!  
                 

На виконання Указу Президента України від 30 вересня 2010 року №928 «Про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», 
відповідно до Положення про Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, 
затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 01 червня 2011 року  №571,  листа Міністерства освіти і науки України від 26.09.2014 року  №1/9-493 «Про проведення V Міжнародного  мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка», наказу Департаменту освіти і науки Одеської обласної державної адміністрації від 07.11.2014 року  №306/ОД «Про організацію та проведення І- ІІІ (ІІ) етапів та участь у ІV (ІІІ) етапі V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка»,  з метою вшанування творчої спадщини Тараса Шевченка, виявлення майбутньої плеяди митців художнього слова, виховання у молодого покоління поваги до державної мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні 06 грудня 2014 року в Одеській області за підтримки Одеської обласної державної адміністрації  на базі Одеської загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ступенів проведено ІІІ (ІІ) (обласний) етап V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь 163 учні 5-11 класів шкіл Одеської області, 21 учень професійно-технічних навчальних закладів, 41 студент вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та 14 студентів вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. 
Переможцями стали 71 учасник. 
Дипломами І ступеня нагороджені 12 учасників, ІІ ступеня – 20 учасників, ІІІ ступеня – 39. Учасниками фінального етапу стали переможці, які посіли І та ІІ місця. Саме вони сьогодні і представляли Одеський регіон на фінальному етапі Конкурсу, який відбувся на базі Одеської спеціалізованої загальноосвітньої школи №117 І-ІІІ ступенів. Роботу виконувало 29 переможців. 
Виконання конкурсних робіт розпочалося о 10 годині.
Учні 5-7 класів працювали над завданнями 2 астрономічні години, учні 9-8 класів – 3 астрономічні години, учні 10-11 класів, професійно-технічних навчальних закладів, студенти вищих навчальних – 4 астрономічні години.
Слід зазначити, що школярі та студенти Одещини – активні учасники Конкурсу. Уже декілька років поспіль вони гідно представляють наш регіон на Всеукраїнському рівні. 
Так, у минулому 2013/2014 навчальному році 18 учасників Конкурсу, які представляли нашу область на Всеукраїнському рівні, посіли призові місця, з них дипломом І ступеня нагороджені 3 учні, ІІ ступеня – 9 учнів, ІІІ ступеня – 6 учнів; І ступеня – І студентка.
 Після написання робіт для учасників Конкурсу відбулися урочистості з нагоди нагородження переможців ІІІ (ІІ) (обласного) етапу V Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, на яких були присутні їхні батьки, вчителі, викладачі, громадськість м.Одеси та Одеської області.
 Сподіваємось, що й цього року учнівська та студентська молодь Одеського регіону творчо підійшла до виконання робіт та продемонструє свої здібності володіння художнім словом на високому рівні і стане переможцями та стипендіатами фінального етапу Конкурсу.