11 жовтня 2024

Як підготуватися до Радіодиктанту національної єдності?


25 жовтня всі охочі долучаться до всеукраїнського Радіодиктанту національної єдності. І це значно більше, ніж бажання відтворити текст без помилок. Люди пишуть вірші, надсилають неймовірні історії про себе, збираються разом у різних локаціях, постять фото у соцмережах та діляться враженнями. Що варто зробити, аби як слід підготуватися? Адже часу ще вдосталь.

Цьогоріч текст замовили відомій багатьом новаторськими темами та оригінальним стилем письменниці Оксані Забужко. У соцмережах вже обговорюють, що речення, як у творах авторки, можуть бути величезними та сповненими авторської пунктуації. Однак сама пані Оксана з посмішкою це заперечує: «…старалась, аби забужківський стиль не аж надто деформував загальні граматичні правила та все, що там належить за правописом». Стосовно теми тексту (радіо) вона додала, що та мила, симпатична. Авторка, за її словами, радісно зібралася на цю тему висловитися і зачерпнути все те, що за століття українського радіо назбиралося.

Текст у прямому етері 25 жовтня об 11:00 читатиме військовий, поет, музикант та громадський діяч Павло Вишебаба. Радіодиктант транслюватимуть на всіх платформах Суспільного: телебаченні, радіо та диджиталі.