20 серпня 2018

У МОН розробили новий порядок проведення ДПА

http://osvita.ua/school/61669/
Міністерством освіти розроблений проект нового Порядку проведення державної підсумкової атестації, осіб, які здобувають загальну середню освіту. Проект документа оприлюднений для громадського обговорення. 
Новий порядок визначає механізм і форми проведення державної підсумкової атестації у закладах загальної середньої освіти та інших закладах освіти, що забезпечують здобуття початкової, базової середньої та профільної середньої освіти. 
Проектом передбачено, що атестація може проводитися письмово в закладі освіти або у формі зовнішнього незалежного оцінювання.
Для учнів 4-х класів проведення ДПА відбуватиметься винятково з метою моніторингу якості освіти у школі.Документом також визначені інші особливості проведення ДПА, зокрема, атестація екстернів, звільнення від атестації, питання подання та розгляду апеляцій тощо.Громадське обговорення проекту документа триватиме до 7 вересня 2018 року. Зауваження та пропозиції можна надсилати письмово та електронною поштою за адресами: МОН, проспект Перемоги, 10, м. Київ, 01135 або baitemirova@mon.gov.ua.