24 травня 2017

Хто хоч раз бував у нашій школі на Дні науки, добре знає, наскільки цікаво та емоційно проходить це свято, адже на ньому шануються інтелект, творчість, сила духу й уміння досягти своєї мети.
Цього року урочистий захід розпочався звуками симфонії Моцарта, яку композитор створив у восьмирічному віці, адже мова на Дні науки йшла про геніїв, і не просто геніїв, а дітей, які визнані світом і титуловані таким гучним словом. Творчою групою вчителів та учнів нашої школи було презентовано проект «Діти-генії України».
Зворушила всіх розповідь про Оксану Бурбело, дівчину, яка до п'ятнадцяти років видала п'ять книжок поезій, історичний роман "Тутанхамон", фантастичні оповідання, казки та замальовки, стала членом Національної Спілки письменників України, отримала більше п'ятдесяти нагород у різних країнах світу, мала надзвичайну силу духу, але, на жаль, не змогла перебороти невиліковну хворобу. Мотивуючий ефект мали повідомлення про маленьких українців, яких знають в усьому світі завдяки їхнім талантам і розуму. 
Традиційним продовженням тематичної частини є урочисте привітання переможців і призерів інтелектуальних конкурсів, та вчителів, що їх підготували. Вони отримали книжки, а кращі учні паралелей – ще й премію «Concordia», започатковану в 2010/2011 навчальному році. Девіз премії – «Ibi victoria, ubi concordia» (Там перемога, де єдність).

Більше про захід - на сторінці "Проекти" сайту нашої школи.