26 листопада 2017

Обласний семінар для керівників шкіл


Розбудова Нової української школи – це довготермінова реформа, яка розпочинається вже зараз. Ця думка стала лейтмотивом обласного семінару "Школа проектної культури. В ногу з "Новою українською школою",  який 23 листопада провели ми з директором школи Майєю Георгіївною Солдатко  для керівників шкіл області. Досвід роботи школи з проектного планування, реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді й  функціонування системи методичної служби школи з моніторингу навчального 
процесу гості оцінили як сучасний, інноваційний та перспективний. Під час практикуму «Сучасний керівник. Самооцінка професійної компетентності» директори та заступники мали змогу об'єктивно оцінити рівень своєї готовності до впровадження концептуальних засад реформування школи.
Щирі слова прихильності та захвату почули ми від лідерів шкіл області, які протягом усього семінару були активними, завзятими, працювали з непідробним інтересом та ентузіазмом.
Подяку за проведений семінар виразили адміністрації школи Волкова Людмила Йосипівна, старший викладач кафедри менеджменту і розвитку освіти ООІУВ, та Айрікян Ганна Сергіївна, завідувач науково-методичної лабораторії управлінської діяльності та координації роботи районних (міських) МК (центрів) ООІУВ.



25 листопада 2017

До уваги учнів 7-го класу

19 листопада 2017

Обласний семінар-практикум "Проектне планування роботи школи"

«Школа проектної культури» – так називаємо ми нашу школу з 2012 року, коли я разом із директором Майєю Георгіївною Солдатко отримала авторське свідоцтво за однойменну роботу на обласному ярмарку педагогічних ідей та інновацій.  Досвідом з проектного планування роботи школи ми ділилася з директорами шкіл області вже двічі, а 16 листопада 2017 року до нас завітали студенти магістратури за спеціальністю «Управління навчальним закладом» ПНПУ ім. К.Д.Ушинського. Майя Георгіївна, розказавши про доцільність, ефективність і дієвість саме такого способу організації планування роботи школи, представила проекти з управлінської діяльності, виховної, фінансово-господарської роботи та співпраці з батьками. Я показала, як плануються та реалізуються проекти з науково-методичної та навчальної роботи. Гостям також були цікаві способи самоаналізу діяльності школи.


Організатори семінару – завідувачка Чорноморським методичним кабінетом Людмила Геннадіївна Адаменко та методист з виховної роботи Лелеко Олена Олександрівна – представили гостей з університету: професора, доктора педагогічних наук Наталю Миколаївну Черненко та завідувача кафедри управління освітніми закладами та державної служби, доктора політичних наук Олега Олександровича Долженкова. Вони дали високу оцінку роботі адміністрації нашої школи.  Студенти виразили своє захоплення школою та представленими матеріалами і зізналися, що ми надихнули їх учитись та самовдосконалюватись. 

Матеріали семінару             
Бібльше фото - за посиланням 
https://drive.google.com/drive/folders/1K4X5Swk-8_Mv7jCB8giQilYxOunKyVhl?usp=sharing

09 листопада 2017

Якими будуть тести ЗНО у 2018 році



Український центр оцінювання якості освіти продовжує підготовку до проведення зовнішнього незалежного оцінювання випускників шкіл та вступників до вишів у 2018 році.
Зокрема, Центром затверджені загальні характеристики сертифікаційних робіт ЗНО, якими визначено форми тестових завдань з усіх предметів, час на їх виконання, методологію оцінювання, розподіл за частинами, що зараховуватимуться як державна підсумкова атестація та вступний іспит до вишів тощо.

Сьогодні наша школа долучилася до акції єднання  XVII Всеукраїнського радіодиктанту Національної єдності. Ведуча спецпроекту Аліна Акуленко наголосила, що "... від статусу перевірити, чи грамотно я пишу, ми на сьогодні дійшли до статусу величезного масового міжнародного флешмобу". Разом з учнями різних класів виражали свою повагу до рідної мови, пишучи диктант, учителі різних предметів на чолі з директором школи Майєю Георгіївною Солдатко.

07 листопада 2017

XVII Всеукраїнський радіодиктант національної єдності на Українському радіо відбудеться під гаслом "Нас багато. Ми різні. Але нас об’єднує спільна мета"

Радіодиктант національної єдності традиційно відбудеться у День української писемності та мови – 9-го листопада і звучатиме на Першому каналі Українського радіо о 12.00. Текст звучатиме о 12.30, його читатиме доцент Київського університету ім.Б.Грінченка, автор підручників і посібників із української мови Олександр Авраменко.

"Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання", – зазначила координаторка акції, ведуча спецпроекту "XVII Радіодиктант національної єдності" Аліна Акуленко.