31 серпня 2017

26 серпня 2017

EdEra Books

EdEra Books — соціальний проект інтерактивної освітньої літератури. Розробляється командою молодих науковців, програмістів, дизайнерів та експертів. Онлайн-книги на EdEra складаються з ілюстрованих текстів з інтегрованими відео та тестами для перевірки здобутих знань. Дозволяють поєднати різні методи сприйняття інформації і підвищити ефективність навчання. І головне — безкоштовний доступ онлайн 24/7.
  
Відео на YouTube

Обласний семінар

Напередодні 2017/2018 навального року Науково-методичним центром української мови та літератури ООІУВ проведено традиційний обласний семінар-нараду  за проблемою «Перехід від пріоритетного формування знань, умінь та навичок учнів з української мови та літератури до виховання компетентної особистості – завдання вчителів-словесників у переорієнтації сучасної освіти зі знаннєвої парадигми на діяльнісну»
Матеріали семінару:

24 серпня 2017

Методичний порадник 2017/2018


УКРАЇНСЬКА МОВА
Програма для ЗНЗ. "Українська мова. 5–9 класи"

Наскрізні змістові лінії:
«Громадянська відповідальність»
«Екологічна безпека та сталий розвиток»
«Здоров’я і безпека»
«Підприємливість та фінансова грамотність»

Читайте далі.

Портал "Нова українська школа"

Проект створено ГО "Смарт Освіта" у партнерстві з Міністерством освіти і науки України для комунікації реформи "Нова Українська Школа".
http://nus.org.ua/
 

20 серпня 2017

Посібник для вчителя

МОН України розпочало масштабні реформи загальної середньої освіти. Зміни до програм мають на меті поступовий перехід на принципи демократичного навчання, передбачені концепцією «Нової української школи».
 
Для формування ключових компетентностей під час навчально-виховного процесу робоча група, що складала запропонований посібник для вчителя, виділила низку наскрізних змістових ліній, зокрема «громадянську відповідальність», яка сприятиме формуванню відповідального громадянина, що поважає права людини, вміє критично мислити, розуміє особисту відповідальність за долю держави, народу.

15 серпня 2017

Електронні версії підручників для 9 класу

http://osvita.ua/school/reform/56842/

Видавництва, що цього року друкують шкільні підручники для учнів 9-х класів почали надавати Міністерству освіти і науки електронні версії підручників для розміщення у вільному доступі.
Більшість електронних версій шкільних підручників для цьогорічних дев'ятикласників вже оприлюднена Інститутом модернізації змісту освіти.
Публікація електронних версій підручників у вільному доступі є обов'язковою вимогою Міністерства освіти. Ця новація цього року використовується відомством вперше.
Міністр освіти Лілія Гриневич, коментуючи необхідність публікації електронних версій підручників навесні цього року наголосила, що всі нові підручники для дев’ятого класу будуть доступні для скачування за державний кошт.
За інформацією Інституту модернізації змісту освіти, станом на 2 серпня установою прийнято від видавництв 118 назв паперових підручників з 228, загальним накладом 440 тисяч примірників, що дорівнює 50% від загальної кількості необхідних підручників для учнів 9-х класів. Розпочато доставку навчальної літератури до книжкових баз обласних департаментів освіти і науки.
 

13 серпня 2017

Результати ЗНО-2017

Український центр оцінювання якості освіти оприлюднив статистичні дані щодо результатів основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.
https://zno.testportal.com.ua/stat/2017

04 серпня 2017

Відгук на прочитаний твір

http://www.osvitaua.com/2017/04/umg-2017-001/
Вчимося писати відгук на прочитаний твір


03 серпня 2017

Стане у пригоді
 
http://velyka-chy-mala-litera.wikidot.com/                          http://rodovyi-vidminok.wikidot.com/