24 травня 2017

День слов’янської писемності і культури
Щорічно 24 травня у всіх слов’янських країнах урочисто прославляють святих Кирила і Мефодія — творців слов’янської писемності. У нашому шкільному дворику стоїть пам'ятник просвітителям. Про історичне та просвітницьке значення спадщини першовчителів у здобутку національної культури говорили ми сьогодні з учнями на нашому сонячному подвір'ї.
Хто хоч раз бував у нашій школі на Дні науки, добре знає, наскільки цікаво та емоційно проходить це свято, адже на ньому шануються інтелект, творчість, сила духу й уміння досягти своєї мети.
Цього року урочистий захід розпочався звуками симфонії Моцарта, яку композитор створив у восьмирічному віці, адже мова на Дні науки йшла про геніїв, і не просто геніїв, а дітей, які визнані світом і титуловані таким гучним словом. Творчою групою вчителів та учнів нашої школи було презентовано проект «Діти-генії України».
Зворушила всіх розповідь про Оксану Бурбело, дівчину, яка до п'ятнадцяти років видала п'ять книжок поезій, історичний роман "Тутанхамон", фантастичні оповідання, казки та замальовки, стала членом Національної Спілки письменників України, отримала більше п'ятдесяти нагород у різних країнах світу, мала надзвичайну силу духу, але, на жаль, не змогла перебороти невиліковну хворобу. Мотивуючий ефект мали повідомлення про маленьких українців, яких знають в усьому світі завдяки їхнім талантам і розуму. 
Традиційним продовженням тематичної частини є урочисте привітання переможців і призерів інтелектуальних конкурсів, та вчителів, що їх підготували. Вони отримали книжки, а кращі учні паралелей – ще й премію «Concordia», започатковану в 2010/2011 навчальному році. Девіз премії – «Ibi victoria, ubi concordia» (Там перемога, де єдність).

Більше про захід - на сторінці "Проекти" сайту нашої школи.
Опубліковані відповіді на тест ЗНО з української мови
24 травня опубліковані правильні відповіді на завдання тесту ЗНО з української мови та літератури, що був проведений напередодні.
Використовуючи правильні відповіді на завдання тесту, учасники тестування мають можливість визначити власний тестовий бал за всіма завданнями тесту, окрім завдань відкритої форми.
Максимальна кількість тестових балів, що зможуть отримати учасники ЗНО за виконання усіх завдань тесту складає 104 бали.
Офіційне оголошення результатів тестування відбудеться не пізніше 15 червня.
Згодом, при оголошенні офіційних результатів ЗНО з української мови і літератури будуть оприлюднені дві таблиці: за шкалою від 100 до 200 балів і таблиця за шкалою від 1 до 12 балів.
Результати за рейтинговою шкалою від 100 до 200 балів використовуватимуться абітурієнтами під час вступу до вищих навчальних закладів.
Результати за шкалою від 1 до 12 балів будуть надіслані школам для визначення оцінки випускників за державну підсумкову атестацію з української мови.
Учасники ЗНО, які не подолають пороговий бал, визначений експертною комісією з питань результатів ЗНО з української мови і літератури, вважатимуться такими, хто тест не склав і не зможуть брати участь у вступній кампанії.
Схема оцінювання завдань сертифікаційної роботи з відкритою відповіддю буде оголошена за кілька днів.

18 травня 2017



2015 рік                                                           2016 рік

16 травня 2017

Вітаю призерів V Всеукраїнської українознавчої гри "Соняшник":
                              
 Анастасію Бобікову, 
 Ангеліну Вельмик, 
 Леоніда Гончарова, 
 Дар'ю Гордієвську, 
 Мар'яну Дурбалову, 
 Ксенію Єрьоменко, 
 Марію Котляренко, 
 Анну Кузенну, 
 Аліну Лукашеву, 
 Вікторію Патрик, 
 Артема Солових

Найкращий результат - диплом ІІ СТУПЕНЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОГО РІВНЯ -
в
Ангеліни Вельмик!

09 травня 2017

"Насолити можуть з ненависті, а пересолити - від любові", - говорив Леонід Сухоруков. На інтегрованій конференції "Сіль життя - у пошуках нового" солі було всім до смаку.
Понад 50 учнів під керівництвом учителів різних предметів досліджували сіль крізь призму навчальних дисциплін, сфер життя та галузей науки й мистецтва. 


https://drive.google.com/drive/folders/0Bxm-TeP4_dk_djE4SWVvb3VDR1E?usp=sharing
У нашій школі такі інтегровані конференції називають "смачними". І хоча цього року ми обрали доволі специфічний продукт, але без пригощання не обійшлося.

Більше про захід - на сторінці сайту нашої школи: 
http://ilizosh4.odessaedu.net/uk/site/news.html
"Ніщо не може бути таким вільним, як думка людини", ці слова Девіда Юма стали девізом традиційної щорічної декади проектів, що проходила в нашій школі цього року в останні тижні квітня. Учні представили 10 цікавих проектів, довівши правоту слів Річарда Баха:  "Політ ідей   така ж реальність, як вітер, як політ пташки". 
Більше про декаду читайте на сайті нашої школи
http://ilizosh4.odessaedu.net/uk/site/news.html

08 травня 2017

Все для випускника та абітурієнта 2017 року

Матеріали для випускників загальноосвітніх навчальних закладів щодо державної підсумкової атестації, зовнішнього незалежного оцінювання та вступу до вищих навчальних закладів України.