29 березня 2017

Зовнішнє оцінювання - ватерпас реформ
           http://osvita.ua/test/55240/
З перших днів свого існування зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) сприймалося як інструмент боротьби з корупцією при вступі. І таки впоралося з цим непростим завданням. Але за десять років фокус суспільної уваги до освіти змінився. Нам недостатньо боротьби з корупцією, йдеться про реформування всієї системи освіти — від школи і до вишу. По те, яких змін варто чекати у сфері незалежного оцінювання, розповідає Оксана Онищенко, ZN,UA.
Пора змін
Тепер на ЗНО, яке вже добре зарекомендувало себе, покладаються інші надії. Ні, звісно, саме по собі тестування, як і будь-яке вимірювання, не може бути інструментом проведення реформ, але має стати досконалою лінійкою, якою ми вимірюватимемо те, що будуємо в освіті. Вимірювати так, як, наприклад, робить будівельник, зводячи стіни. Він регулярно виміряє ватерпасом, чи правильно робить кладку, чи немає перекосів, чи не заваляться потім стіни.
Отже, перед суспільством, експертним середовищем, освітянськими чиновниками і політиками стоїть важливе завдання — визначитися з тим, куди і як має рухатися ЗНО, і забезпечити для цього умови: фінансування, кадри, законодавче поле.
Ці нові завдання незалежного тестування вже окреслюються в проекті закону «Про освіту». Наразі експерти виокремлюють такі напрями розвитку ЗНО.
Перший — удосконалення тестів ЗНО. У них мають бути відкриті завдання, а не лише такі, що вимагають вибору варіанту відповіді. У тестах з більшості предметів таких завдань немає. І це не через примхи працівників Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), а через банальний брак фінансових (відкриті завдання перевіряє людина, а не комп'ютер), а значить, і людських ресурсів.

21 березня 2017

 

17 березня 2017

УЦОЯО запустив мобільний додаток "Моє ЗНО"

Український центр оцінювання якості освіти та компанія Infopulse у рамках соціального проекту зовнішнього тестування «Моє ЗНО».
запустили мобільний додаток для учасників
Мобільний додаток дозволить учасникам ЗНО отримувати інформацію про проведення зовнішнього оцінювання на власний мобільний пристрій.
Основними функціями додатку стане інформування про місце та час проведення тестувань з обраних предметів, нагадування про наближення дати тестування, повідомлення про новини та зміни в проведенні ЗНО тощо.

15 березня 2017

До уваги учнів  6-х  класів 

09 березня 2017

9 березня  День народження Тараса Шевченка
 
Інтерактивна біографія Тараса Шевченка

08 березня 2017

До уваги учнів  6-х  класів 
Ваше домашнє завдання:
http://LearningApps.org/view1281960
http://LearningApps.org/view1152054
http://LearningApps.org/view1173454


07 березня 2017

06 березня 2017

Літературно-критичний блог «Книжкова Скриня» 
Проект «Книжкова Скриня» буде цікавий учителям, бібліотекарям й усім, кому не байдуже, що нині читають діти.
Кожна книга має кілька міток: автор, назва, видавництво, рік видання, кількість сторінок, жанр, вік основної аудиторії, мова видання, категорія, оцінка авторів проекту, посилання на інші відгуки і рецензії, сторінку видавництва або книгарню.
Мета проекту: розповісти про якомога більше цікавих якісних книжок сучасних українських авторів та перекладів творів для дітей та юнацтва.

03 березня 2017

До уваги учнів  6-х  класів 
Створила для вас ще одне завдання online. Працюйте. 
Уважно читайте умови виконання завдання.

02 березня 2017

До уваги учнів  6-х  класів