28 листопада 2016

До уваги учнів  11-х  класів

21 листопада 2016

Інтерактивна біографія Тараса Шевченка

20 листопада 2016

Правила нарахування балів за завдання ЗНО 

Наказом Українського центру оцінювання якості освіти №156 від 15 вересня 2016 року затверджено Схеми нарахування балів за виконання завдань сертифікаційних робіт зовнішнього незалежного оцінювання 2017 року.
Згідно з документом, при проведенні зовнішнього незалежного оцінювання абітурієнти працюватимуть з 9 типами завдань, що оцінюватимуться наступним чином. 
1. Завдання з вибором однієї правильної відповіді
Картинки по запросу клипарт ЗНОТакі завдання складаються з основи (умови завдання) та чотирьох або п’яти варіантів відповіді, з яких лише один правильний. Завдання вважається виконаним, якщо учасник ЗНО вибрав і позначив відповідь у бланку відповідей А.
1 бал буде зарахований, якщо вказано правильну відповідь; 0 балів, якщо вказано неправильну відповідь, або вказано більше однієї відповіді, або відповіді на завдання не надано.
Завдання з вибором однієї правильної відповіді використовуються у тестах ЗНО з української мови і літератури, історії України, російської мови, іноземних мов (англійської, німецької, французької, іспанської), математики, фізики, біології, хімії, географії.

13 листопада 2016

До уваги учнів  6-х  класів

10 листопада 2016

Сучасні методики і технології навчання Української мови викладені на онлайн-платформі EdEra

http://mon.gov.ua/usi-novivni/novini/2016/11/10/suchasni-metodiki-i-texnologiyi-navchannya-ukrayinskoyi-movi-vikladeni-na-onlajn-platformi-edera/
У День української мови в рамках спільного проекту МОН та платформи ЕдЕра у відкритому доступі  з'явилися  методичні рекомендації вчителям, як зацікавити дітей читанням та письмом.
Новими для України технологіями  роботи зі школярами на уроках Української мови у відеоматеріалах поділилися директор та вчитель Української мови в НВК “Новопечерська школа”, а також тренер Міжнародного проекту “Читання та письмо для розвитку критичного мислення”. 
 
Наразі представлено 5 цікавих відео, які допоможуть вчителям початкової школи заохотити школярів до вивчення Української мови, навчити дітей формулювати власну думку та допомогти їм сформувати навички письма, використовуючи технології "Щоденні 5", письмо для себе, сторітелінг, RAFT та кубування.
“Коли ми говоримо про 21 століття  мова йде не лише про сучасний технологічний світ, а про глобальний простір, побудований на пошані, довірі, співпраці та єднанні думок у пошуках нових ідей – у внеску кожної людини у спільну мету. Все це не з’являється саме собою, це результат роботи освітніх систем, що грунтуються на потребах сучасної економіки”, пояснює у вступному слові необхідність змін у сучасній системі освіти України директор НВК “Новопечерська школа” Ірена Корбабіч-Путко.

09 листопада 2016

08 листопада 2016

 9 листопада на Українському радіо відбудеться 
Шістнадцятий радіодиктант національної єдності 

Акція традиційно відбувається у День української писемності та мови і має на меті об’єднати усіх небайдужих навколо українського слова. Для того, щоб стати учасником, окрім бажання, необхідно мати аркуш паперу, ручку,  радіоприймач, комп‘ютер, планшет або телефон з виходом в Інтернет.
Об 11 годині на Першому каналі Українського радіо почнеться годинна радіопрограма, присвячена акції: йтиметься про історію радіодиктанту, його учасників, умови написання, а об 11:30 прозвучить власне текст.
Диктуватиме доцент Київського університету ім. Б.Грінченка Олександр Авраменко.
Українське радіо запрошує усіх охочих не лише долучитися і написати диктант, але й стати своєрідними співорганізаторами акції: створити свій власний осередок диктанту – зібратися родиною, колективом чи організувати написання у закладі, де ви працюєте або навчаєтеся, адже мета акції – не перевірка грамотності, а єднання!
За умовами акції, ви можете надіслати диктант на перевірку на Українське радіо. Для цього можна скористатися звичайною поштою або електронною.

Паперові листи треба надсилати на адресу Хрещатик, 26, Київ – 1, 01001; електронні – rd@nrcu.gov.ua.

02 листопада 2016

Реєстрація на пробне ЗНО відбудеться в січні

Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання триватиме з 10 до 31 січня 2017 року. Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.
Як і в попередні роки, пробне ЗНО проводитиметься з метою ознайомлення всіх бажаючих із процедурою проведення зовнішнього незалежного оцінювання, структурою та змістом тестового зошита, порядком доступу до пункту тестування та робочого місця.
Участь у пробному ЗНО є важливою складовою підготовки до тестування. Завдання, що створюються у формі предметних тестів, відповідають програмам зовнішнього незалежного оцінювання, характеристикам та структурі сертифікаційних робіт, а процедура проведення є максимально наближеною до процедури проведення основного ЗНО.
Зареєструватися для участі в пробному зовнішньому незалежному оцінюванні можна буде на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти у січні 2017 року.
Кожен зареєстрований учасник зможе взяти участь у пробному ЗНО з української мови та літератури (1 квітня), а також у одному із запропонованих предметів за вибором (8 квітня): історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, англійської, іспанської, німецької, російської, французької мов.
Слід підкреслити, що участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні є платною. Вартість одного тестування для одного учасника визначає кожний регіональний центр оцінювання якості освіти окремо. Цю інформацію буде розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.
Реєстрація для проходження пробного тестування не передбачає автоматичної реєстрації для участі в основній сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Результати пробного зовнішнього незалежного оцінювання не зараховуються як оцінки за державну підсумкову атестацію та не використовуються для участі в конкурсному відборі під час вступу до вищих навчальних закладів.
Більше інформації про проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання буде розміщено на сайтах регіональних центрів оцінювання якості освіти.

01 листопада 2016


Офіційний сайт української мови створений для школярів, студентів, учителів та викладачів, а також для тих, хто тільки-но розпочинає вивчення української мови. Автори проекту зібрали  багато корисного та цікавого матеріалу, який дозволить розширити та поглибити  знання з мови.