27 серпня 2016

Подорожі - моя пристрасть! Я відвідала багато країн Європи і щоразу дивувалась красі, яку створили природа й люди. Цього літа подорожувала рідною країною.
Суцільний захват, піднесення, запал, натхнення, душевний підйом і замилування! 
Україна - неповторна, самобутня і прекрасна!


Вдячна Олександру Яцкову та Юрію Мартинюку (гідам туристичної компанії "АККОРД-тур") за професійний супровід подорожей та приємне спілкування.
День вшанування пам'яті Івана Франка

 (27.08.1856 - 28.05.1916)



23 серпня 2016


Чорноморськ святкує День Незалежності України


Міський голова В.Я.Хмельнюк

18 серпня 2016

Презентовано концепцію «Нової української школи»  

Концепцію «Нової української школи» – ідеологію реформи середньої освіти, що
почне діяти в 2018 році, сьогодні, 18 серпня 2016 року, під час педагогічної конференції «Про підсумки розвитку дошкільної, загальної середньої, позашкільної та професійно-технічної освіти у 2015/2016 навчальному році та завдання на 2016/2017 навчальний рік» в Будинку Уряду презентувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.
«Наше завдання – кожній дитині дати доступ до якісної освіти. Успіх України в тому, щоб побудувати суспільство освіченого загалу, бо кожна дитина, не залежно від її здібностей, має право на успіх в житті, на максимальне розкриття власних здібностей, яке може запропонувати якісна освіта», - наголосила Лілія Гриневич.
Міністр зазначила, що реформа орієнтована на те, щоб зробити випускника конкурентноздатним у 21-му столітті - випустити зі школи всебічно розвинену, здатну до критичного мислення цілісну особистість, патріота з активною позицією, інноватора, здатного змінювати навколишній світ та вчитися впродовж життя.



Формула «Нової української школи» складається з 8 базових компонентів:
  • Нового змісту освіти, заснованого на формуванні компетентностей, необхідних для успішної самореалізації в суспільстві.
  • Педагогіки, що ґрунтується на партнерстві між учнем, учителем і батьками.
  • Умотивованого учителя, який має свободу творчості й розвивається професійно.
  • Орієнтації на потреби учня в освітньому процесі, дитиноцентризм.
  • Наскрізного процесу виховання, який формує цінності.
  • Нової структури школи, яка дозволяє добре засвоїти новий зміст і набути компетентності для життя.
  • Децентралізації та ефективного управління, що надасть школі реальну автономію.
  • Справедливого розподілу публічних коштів, який забезпечує рівний доступ усіх дітей до якісної освіти.

16 серпня 2016

Оприлюднено узагальнені результати ЗНО-2016
   http://osvita.ua/test/52043/


В Українському центрі оцінювання якості освіти підбито підсумки проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року та оприлюднено узагальнені результати учасників основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання. Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти.
У звіті Український центр оцінювання пропонує статистичні дані щодо результатів основної сесії зовнішнього незалежного оцінювання 2016 року.
У звіті подано деперсоніфіковані узагальнені дані про результати зовнішнього незалежного оцінювання на регіональному рівні (область, місто, район, район міста) з кожного навчального предмета.
Матеріали узагальнено за типами загальноосвітніх навчальних закладів, а також відображено статистичні показники щодо результатів зовнішнього незалежного оцінювання випускників поточного навчального року (у розрізі загальноосвітніх навчальних закладів) і випускників минулих років.

09 серпня 2016

Тренажер з правопису української мови



06 серпня 2016

Перший урок у школах присвятять незалежності України 
 http://osvita.ua/school/51912/ 
Міністерство освіти і науки пропонує освітянам
присвятити Перший урок у новому навчальному році відзначенню 25-ї річниці незалежності України. Про це йдеться у листі МОН «Про проведення 1 вересня 2016 року Першого уроку».
Для учнів 1-4 класів пропонується така тема Першого уроку: «Це наше і це твоє». Матеріали до уроку (мультфільми) розроблено анімаційним розважально- пізнавальним телеканалом для сімей з дітьми дошкільного та шкільного віку ПЛЮСПЛЮС (http://plus-plus.tv/dyvys/programy/multserial/ce-nashe-i-ce-tvoye-ochima-ditey-651302.html).
«Проект «Це наше і це твоє» – це яскраві та зрозумілі розповіді про геніальні винаходи, природні багатства, блискучі ідеї, що прославляють нашу країну на весь світ», – зазначають у МОН.
Темою Першого уроку для учнів 5-11 класів у міністерстві пропонують визначити: «Від проголошення Незалежності до нової України».
У Міносвіти зазначають, що під час проведення уроку загальноосвітні навчальні заклади, за бажанням, можуть взяти участь у Всеукраїнському учнівському конкурсі «Зміни до Конституції – нове обличчя місця, де ти живеш!». Конкурс проводиться під патронатом Президента України за участю Національної Ради реформ, Міністерства освіти i науки України та за підтримки Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України, Ради Європи, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO).
Разом з тим, у Міністерстві освіти і науки наголосили, що вчитель може провести Перший урок і за власним сценарієм.
Про тематику Першого уроку в 2015/2016 навчальному році

Лист МОН 1/9-354 від 24.07.15 року http://osvita.ua/legislation/Ser_osv/47470/

Матеріали до проведення першого уроку 2016/2017 н.р.