30 квітня 2016

28 квітня 2016

Безкоштовний посібник для підготовки до власного висловлення
http://osvita.ua/test/training/ukr-mova/51233/

Безкоштовний посібник для підготовки до власного висловленняВідкрите тестове завдання з розгорнутою відповіддю у вигляді власного висловлення — одне з найважливіших завдань у тесті ЗНО з української мови та літератури.
Освіта.ua пропонує до вашої уваги збірник матеріалів стосовно того, як краще діяти на зовнішньому незалежному тестуванні при написанні власного висловлення.

27 квітня 2016

Сьогодні в нашій школі відбулася інтегрована конференція "У хащах півдня жив-був цитрус".  Міні-вистави, художнє читання поезій, демонстрація дослідів, розв'язування "живих" задач, географічна подорож, практичні поради біологів  
це далеко не повний перелік того, що учасники загальношкільного проекту представили шкільному колективу та гостям. І, звичайно, приділивши так багато уваги цитрусам,  ми не могли ними  не поласувати. За високий рівень підготовки та проведення конференції вчителі та учні отримали сертифікати та подяки від директора школи Майї Георгіївни.  Оголошую подяку Скутіну Даниїлу, Кішиш'ян Ользі, Газун Ганні,  Поплавському Михайлові, Нікітіній Єлизаветі, Катрук Софії, Дурбаловій Мар'яні, Гончарову Леоніду, Книшу Миколі та Стрюковій Анастасії, які представляли літературний блок заходу.


Окрема подяка учням 10-Б класу за підтримку й допомогу.

19 квітня 2016

Як уряд розвиватиме освіту: програма діяльності 

Як уряд розвиватиме освіту: програма діяльності
http://osvita.ua/news/51099/
Новостворений уряд підготував Програму діяльності Кабінету Міністрів України, відповідно до положень якої зосереджуватиметься діяльність міністерств, в тому числі і в освіті.
Зокрема, в уряді обіцяють спрямувати свою діяльність на забезпечення доступності дошкільної освіти, розвиток ринку дошкільних навчальних закладів усіх форм власності шляхом спрощення дозвільних процедур та нормативів, надання їм підтримки з бюджетів різних рівнів.
Якість середньої освіти планується підвищувати за рахунок створення ефективної системи освітніх округів, запровадження стимулюючих виплат для вчителів, розширення автономії шкіл з метою реалізації проектів державно-приватного партнерства, залучення інвестицій та розширення переліку освітніх послуг, оновлення освітніх стандартів з метою формування в учнів необхідних для життя компетентностей.
Програма діяльності уряду в освітній сфері також передбачає сприяння розвиткузагальноосвітніх навчальних закладів усіх форм власності, у тому числі шляхом надання державної фінансової підтримки.

11 квітня 2016

До уваги учнів  10-х  класів

Визначено поріг пробного ЗНО з української мови
http://osvita.ua/test/51025/
Значення порога "склав/не склав" для пробного тестування з
української мови і літератури становить 25 балів. Про це повідомили у прес-службі Українського центру оцінювання якості освіти.
Для визначення порогового бала тесту при регіональних центрах були створені експертні групи, до складу яких було включено представників вишів та шкіл. Загалом, Українським центром оцінювання якості освіти були опрацьовані висновки 64 експертів-предметників.
Тест ЗНО з української мови і літератури 2016 року складається із завдань трьох форм: завдань з вибором однієї правильної відповіді, завдань на встановлення відповідності та завдання з розгорнутою відповіддю.
Тест містить 58 завдань, на виконання яких буде відведено 180 хвилин. Результати виконання частини завдань цього тесту, що мають відношення до мовних завдань, будуть зараховані якдержавна підсумкова атестація з української мови. Результат виконання всіх завдань тесту з української мови та літератури буде використовуватися під час прийому до вищих навчальних закладів.
Тестування з української мови і літератури відбудеться 5 травня.

02 квітня 2016

2 квітня – Міжнародний день дитячої книги



  Книги — це ріки, що напоюють моря.  Ярослав Мудрий

01 квітня 2016

2 квітня відбудеться пробне ЗНО з української мови  

2 квітня відбудеться пробне ЗНО з української мовиУ суботу, 2 квітня регіональними центрами оцінювання якості освіти буде проведено пробне зовнішнє незалежне оцінювання з української мови і літератури. Участь у пробному тестуванні зможуть взяти ті абітурієнти, які пройшли відповідну процедуру реєстрації.
Головною метою проведення пробного тестування є відтворення умов та технології проведення ЗНО, а також психологічна підготовка майбутніх абітурієнтів до участі в основній сесії тестування.

Цього року, за традицією, відбудуться дві сесії пробного тестування. 2 квітня буде проведено тестування із загальнообов’язкового предмета – української мови і літератури. 9 квітня відбудуться пробні тестування з інших навчальних предметів: історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, іспанської, німецької, російської та французької мов.
http://osvita.ua/test/50937/