26 січня 2016

Освіта.ua презентує найбільшу онлайн-базу тестових завдань ЗНО з української мови та літератури

Готуйся до ЗНО в онлайн: українська мова і література

Готуйся до ЗНО в онлайн: українська мова і література

Цього року основну сесію зовнішнього незалежного оцінювання відкриє проведення тестування з української мови і літератури. Тест з предмета відбудеться 5 травня.
Участь у тестуванні братимуть усі випускники шкіл 2016 року. Результат виконання частини завдань цього тесту, що відносяться до мовних завдань, будуть зараховані як державна підсумкова атестація з української мови. Результат виконання всіх завдань тесту з української мови та літератури буде використовуватися абітурієнтами під час вступу до вищих навчальних закладів.
З метою підготовки до тестування випускники шкіл можуть скористатись безкоштовним сервісом ЗНО онлайн, що розроблений фахівцями Освіта.ua. Онлайн-сервіс містить повну базу тестів з української мови та літератури, що пропонувались абітурієнтам під час проведення основних та додаткових сесій зовнішнього незалежного оцінювання, а також під час пробних тестувань у період 2006-2015 років.
Загалом банк завдань з української мови та літератури на сайті zno.osvita.ua складається з майже двох тисяч тестових завдань різної форми та складності.

23 січня 2016

До уваги учнів  5-х  класів
Ці завдання онлайн допоможуть вам засвоїти навчальний матеріал.  Знайдіть їх на сторінці "Завдання онлайн" або натискайте на зображення й переходіть за посиланням. Акцентую увагу на тому, що у вправі "Пряме й переносне значення слова" необхідно обов'язково наводити курсор на значок.   Інакше ви не зрозумієте завдання. Успіхів!



До уваги учнів  10-х  класів
Удосконалюймо наше мовлення. 

Ваше завдання з мови: опрацюйте всі варіанти та заповніть 2 таблички (накресліть їх у зошитах) відповідями за зразком.  Не зволікайте!

21 січня 2016


До уваги учнів  5-х  класів

Ваше завдання з літератури:
  • прочитати сторінки 164-169 підручника;
  • дати усні відповіді на запитання після текстів;
  • дати письмові відповіді на запитання 9, 10  (ст.190)


19 січня 2016

До уваги учнів  5-х  класів
Ми розпочинаємо вивчати дуже цікавий розділ мовознавства "Лексикологія" (опорні схеми ви знайдете на сторінці "Матеріали до уроків").
Я впевнена, що ніякі погодні умови не завадять нам на шляху опанування мови. Пропоную зробити спільний альбом "Вживаймо правильне й доречне слово". Ваше завдання - уважно переглянути малюнки, запам'ятати правильні варіанти вживання слів і створити свої (дві або, за бажанням, більше) ілюстрації  на запропоновані мовні ситуації. Будьте оригінальними, не копіюйте Лепетуна.  
Чекаю на зустріч із вами!








18 січня 2016

До уваги учнів  10-х  класів
Це ваше завдання на час вимушеного відпочинку.  
Заповніть таблиці, цитатник і літературний диктант відповідями. Не хворійте!

 http://www.docme.ru/doc/1121136/m.kocyubins._kij 
На міні-блозі "Мої уроки" перегляньте презентації до уроків з вивченння творчості М.Коцюбинського.                      http://ta-vur.blogspot.com/p/10_13.html

14 січня 2016

До уваги учнів  10-х  класів
Ці фільми допоможуть вам в осягненні творчості Михайла Коцюбинського, одного з найяскравіших і найсвоєрідніших митців української  літератури кінця ХІХ сторіччя.

08 січня 2016

5 січня розпочато реєстрацію на пробне ЗНО


У вівторок 5 січня регіональні центри оцінювання якості освіти розпочали реєстрацію осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні.
Головною метою проведення пробного тестування є відтворення умов проведення основної сесії ЗНО, що сприятиме підготовці майбутніх абітурієнтів до участі у тестуванні.
Оскільки метою пробного ЗНО є ознайомлення майбутніх абітурієнтів з процедурою проведення тестування, воно буде проведено з дотриманням процедур і технології проведення ЗНО-2016.

06 січня 2016

05 січня 2016

01 січня 2016